Wednesday, April 17, 2019

Науково-методична конференція «Школа і бібліотека: інтеграція медіаосвітніх практик»

17 квітня у Херсоні відбулася науково-методична конференція «Школа і бібліотека: інтеграція медіаосвітніх практик»,  яку проводять КЗ "Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки" Херсонської обласної ради, НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради та управління освіти Херсонської міської ради.
Учасниками конференції стали заступники директора з виховної роботи закладів загальної середньої освіти Херсона, працівники шкільних бібліотек міста, дитячих і публічних бібліотек Херсонської області, що обслуговують дітей, а також фахівці з Національної бібліотеки України для дітей і Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.Лягіна.
Пленарне засідання конференції пройшло у актовій залі Херсонської  гімназії №6.
З вітальним словом до учасників конференції звернувся Чабан Вадим Іванович, заступник голови обласної державної адміністрації, та Ніконов Юрій Миколайович, начальник управління освіти Херсонської міської ради.

Учасники конференції заслухали доповіді:
- "Проект "Відкрита бібліотека" в сучасній школі" Кияновського Артема Олександровича, директора НВК "Школа гуманітарної праці", кандидата педагогічних наук, заслуженого працівника освіти України;

- "Медійна компетентність сучасного бібліотекаря: вчимося і працюємо разом" Бардашевської Анни Іванівни, директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, заслуженого працівника культури України;

- "Медіаграмотність в Україні: розвиток та перспективи" Волошенюк Оксани Валеріївни, менеджера медіаосвітніх програм Академії української преси (м. Київ);
 
- "Формування медіа-простору сучасної бібліотеки: огляд інноватики" Кисельової Сніжани Валеріївни, завідувача відділу каталогізації Національної бібліотеки України для дітей.

Директор Миколаївської ОБД ім. В.Лягіна Жайворонок Тетяна Анатоліївна привітала також колектив бібліотеки імені Дніпрової Чайки із 95-літтям закладу, що відзначається цього року.
Подальша робота конференції проходила у секціях - "Створення позитивного іміджу закладу загальної середньої освіти шляхом колективної медіатворчості" та "Бібліотеки у медіасередовищі: навчання, навігація, контент", що проводились у Школі гуманітарної праці та в бібліотеці імені Дніпрової Чайки. Відбулось також передбачене програмою конференції  ознайомлення з бібліотеками закладів загальної середньої освіти як осередками впровадження медійної грамотності в сучасній школі.

18 квітня бібліотечні працівники продовжать роботу і стануть учасниками серії тренінгів та прослухають лекції з медіаосвітньої тематики. До них приєднається також група працівників шкільних бібліотек Херсонщини - учасників обласного фахового семінару, організованого Херсонською академією неперервної освіти.

Захід проведено за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), у рамках реалізації проекту центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

No comments:

Post a Comment