Thursday, April 18, 2019

Медіаосвітні практики для бібліотечних працівників

18 квітня, на продовження науково-методичної конференції "Школа і бібліотека: інтеграція медіаосвітніх практик", Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, у співпраці зі ще одним партнером – КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, організувала тренінгові заняття, лекції та практикуми, учасниками яких стали працівники бібліотек для дітей і публічних бібліотек із ОТГ Херсонської області, працівники бібліотек закладів загальної середньої освіти та ПТНЗ з Херсону і області, а також викладачі бібліотечних дисциплін Херсонського училища культури.
Учасники програми, зокрема, прослухали глибоку і змістовну лекцію «Читання дітей і підлітків: довга дорога в Мережі…» Гич Галини Миколаївни, завідувача кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидата педагогічних наук, доцента;
виступ з досвіду роботи шкільного бібліотечно-інформаційного центру НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради «Медіа як засіб розвитку і соціалізації дитини-читача» Лихожон Тетяни Володимирівни, завідувача ШБІЦ;
взяли участь у медіаосвітніх тренінгах, проведених Волошенюк О.В. і Кисельовою С.В.,
а також фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, сертифікованими медіа-тренерами Срібною Іриною Сергіївною і Ковач Іриною Миколаївною,
та у практикумі з проведення медіагри «50-зірковий Ігроленд. Літературні пазли», створеної працівниками Херсонського центру "Вікно в Америку для майбутніх лідерів", який провели Олена Бєла, керівник центру, та Ганна Резнік, завідувач сектору документів іноземними мовами.

Захід проведено за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), у рамках реалізації проекту  центру "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.



1 comment:

  1. Ми живемо в світі, який все більше насичується інформацією. Чи зможе сучасна дитина вижити в умовах глобального технологічного та інформаційного буму? Якою інформацією користуватися ? Відповідді на ці та багато інших запитань ми отримали 17 - 18 квітня під час науково-методичної конференції "Школа і бібліотека: інтеграція медіаосвітніх практик», в ході якої було організувано корисну та пізнавальну програму: виступи, тренінгові заняття, практикуми, учасниками яких стали працівники бібліотек для дітей і публічних бібліотек із ОТГ Херсонської області, працівники бібліотек закладів загальної середньої освіти та ПТНЗ з Херсону і області, а також викладачі бібліотечних дисциплін Херсонського училища культури. Неможливо виділити самі яскраві моменти, тому що всі виступаючі вражали нас кожен – по –своєму. Цікавою, глибокою, змістовно – яскравою видалась лекція «Читання дітей і підлітків: довга дорога в Мережі…» Гич Галини Миколаївни, завідувачої кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидата педагогічних наук, доцента. Ми з колегами дійшли до однієї думки – якщо б ми були студентами, то її лекції гріх пропускати. Її голос заворожує, знання вражає. Велика вдячність організаторам, всім, хто причетний до цього заходу – все було дуже якісно і професійно!
    Знання, отримані під час тренінгів з медіаграмотності будуть застосовані найближчим часом на тренінгах для наших читачів.
    З повагою Великоолександрівська ЦДБ

    ReplyDelete