Tuesday, March 12, 2019

The Future is Female

Напередодні святкування Міжнародного дня жінок, 7 березня учасники розмовного клубу Kherson English Speaking Club завітали до інформаційного центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» для того, щоб поспілкуватися на тему «The Future is Female. International Women’s Day». 
Волонтери Корпусу Миру США, як завжди, підготували низку цікавих завдань для обговорення та висвітлення теми, а саме відповіді на такі питання: «Якими є основні виклики для жінок по всьому світі?», «Чи є різниця між правами та обов’язками жінки у суспільстві в Україні та США?», «Чи мають жінки та чоловіки різні права у суспільстві і чому так?», «Яке ж майбутнє чекає на жінок?» та інші.
Уітні Кравенс запропонувала учасникам давати відповіді на ці питання, граючи у гру «Rotating Circle», де кожен мав змогу обрати собі пару для обговорення та, маючи лише 1 хвилину, висловити свої думки.
Справжні дебати викликало завдання, де присутні повинні були відстоювати різні сторони ролі жінки в суспільстві. Поділившись на дві команди, учасники однієї мали переконати інших, що жінка створена для побуту та сімейного затишку, інші ж навпаки переконували, що жіноча роль не лише у вихованні дітей, а й у самореалізації та незалежності.
Було здорово, що на заході були присутні й чоловіки, які зробили висновок (і жінки не могли з ним не погодитися), що найкраще все виходить, якщо все це робити за підтримки чоловіка.
На завершення, ще одна з найулюбленіших ігор від волонтерів «Guessing Game: Guess that Famous and Inspiring Female Role Model», де всі присутні повинні були вгадати ім’я відомої жінки за її прізвищем, та назвати чим вона відома у світі.
Отже, не дивлячись на виникаючі під час всього засідання суперечки (в яких як відомо народжується істина), все ж таки клуб завершився на позитивній ноті, де кожний мав змогу побажати щось один одному на свято.

No comments:

Post a Comment