Monday, March 18, 2019

St. Patrick's Day

День святого Патріка - свято, що відзначається щорічно 17 березня, в день смерті покровителя Ірландії святого Патріка. Цього дня в Херсонськiй обласнiй бібліотецi  для дітей імені Дніпрової Чайки в центрі "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" вiдвiдувачі English Club for kids зiбралися, щоб дізнатись, як відзначають це свято в англомовних країнах та не тільки.
Відвідувачі центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» дізнались про такі найвідоміші символи цього свята як зелений колір вбрання та трилисник конюшини. I більш докладніше ознайомилися з iншими суто ірландськими символами свята: зображення самого святого Патріка, фігурки казкових чоловічків лепреконів з їхніми невід'ємними глечиками скарбів. Кожен з присутніх 14 дітей зміг кинути золоту монету у казковий глечик з веселкою і дізнатись нові слова англійською мовою (patron saint, shamrock, Leprechaun’s hat, rainbow,  jar with gold), граючи в захопливу пізнавальну гру, розмальовуючи глечик на дошці.
Діти також виконували цікаві завдання за допомогою трилисників і змогли скласти найпростіші фрази, які кажуть у цей день ірландці. Зелені трилисники з англійськими висловами дітлахи взяли з собою додому, щоб привітати своїх рідних з веселим ірладським святом.

No comments:

Post a Comment