Friday, February 8, 2019

Lunar New Year

Цього тижня, а саме 5 лютого 2019 року Китайський новий рік, буквально Свято Весни (Spring Festival), відомий також як Місячний Новий рік (Lunar New Year), вступив у свої права. Настання Нового року за китайським календарем вважається часом чарівництва і якнайкраще підходять для того, щоб загадане бажання у цей день неодмінно виповнилося. Щоб воно збулося, а в будинок увійшла удача й достаток, необхідно провести ритуали у цей день. Детальніше про це дізнавалися старшокласники закладу №39, які кожного четверга відвідують інформаційний центр «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», що у Херсонській обласній бібліотеці для дітей.
На початку заходу учням було запропоновано зіграти у гру «True or False», де всі питання стосувалися східної країни, а вже згодом працівники сектору документів іноземними мовами ознайомили присутніх з традиціями Китайського Нового року. 
Переважно всі ритуали спрямовані на залучення удачі, благополуччя і прибутку. Червоний колір, танці з «драконами», цитрусові, та звісно ж, зібрання всієї родини за святковим столом. Одним з головних атрибутів у цей період є «китайські» ліхтарики. На них пишуть ієрогліфи, які позначають щастя, везіння, любов і достаток. Потім ліхтарики запускають у небо. Вважається, що в той момент, коли він опуститься на землю, у життя людини, яка запускає його, і прийде вдача.
Також присутніми на заході були волонтери Корпусу Миру США, Ніна Джексон та Уітні Кравенс, які поділилися своїми враженнями від сьогоднішньої теми, адже святкування «Місячного Нового року» проходить у багатьох країнах, а саме у Монголії, Індонезії, Англії, Італії, США тощо.  

Наприкінці зустрічі, одним із завдань було розставити у правильному порядку тварин китайського гороскопу, слухаючи лише характеристики, притаманні кожному знаку. Виконавши це завдання, учні мали змогу дізнатися більше про свої знаки за китайським гороскопом.

Спільне фото завершило захід та подарувало кожному присутньому неймовірну атмосферу.

No comments:

Post a Comment