Sunday, February 3, 2019

Our Changing World: Climate and the Weather

В останній день січня 2019 року до інформаційного центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» (“WOA FL”) Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали старшокласники ЗНЗ №39. Темою зустрічі було обрано «Our Changing World: Climate and the Weather», адже про погоду можна розмовляти навіть з незнайомою людиною і важливо вміти підтримувати таку розмову.


Тож працівники сектору документів іноземними мовами підготували презентацію «Whatever the Weather» та низку завдань для учасників заходу. По-перше, учні відповідали на питання стосовно погоди: яка погода подобається їм найбільше? Як впливає на настрій? Чи подобаються їм погодні умови в нашій країні? Клімат якої країни їм найбільше імпонує для відпочинку? Так вийшло, що учасники поділились на дві умовні групи: комусь подобається сніжна погода і тому відпочивати вони хотіли б на гірськолижних курортах, а інші обрали тропічні країни, де погода сонячна та тепла. 


По-друге, старшокласники дізналися елементи погоди та їх різновиди (опади, температура, хмари, вітер тощо), поділися на групи і використовуючи нову англомовну лексику, розповідали про погоду, притаманну кожній порі року, про хобі та заняття, які можна роботи у певний сезон. 
Одним з інтерактивних завдань було спробувати себе у ролі репортера прогнозу погоди. Після перегляду англомовного відео з відомим американським метеорологом JD Rudd та інших відеороліків, учні розповідали про прогноз погоди у Західній частині Європи, в Україні та США. 

На останок заходу, працівники центру WOA FL познайомили школярів з англійськими ідіомами, пов’язаними з погодою, такі як “Raining Cats and Dogs”, “Storm in a Teacup”, “To Be on a Nine Cloud”, “To Be under the Weather” тощо, а ті в свою чергу складали з ними речення та ситуативні діалоги.
З нетерпінням чекаємо наших учасників вже на наступну зустріч. 

No comments:

Post a Comment