Thursday, June 14, 2018

Happy Flag Day!


Сьогодні, а саме 14 червня, американці відзначають День прапора США – одного з найяскравіших і розтиражованих державних символів у світі. Оминути таку подію не змогли у центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» при Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки. Дізнатися про історію виникнення «зоряно-смугастого» сьогодні пощастило учасникам літнього табору «Юнга» м. Херсона та школи №37.



Разом із бібліотекарями діти згадували, що означають смуги та зірки на американському прапорі та що вони символізують. Цікаво було дізнатися, що дизайн сучасного прапора США в 1958 році створив 17-річний школяр Роберт Хефт – це було навчальне завдання, за яке хлопчик отримав чотири з мінусом. А найбільш обізнані школярі змогли дати відповідь, що означає перегорнутий догори ногами прапор  – це еквівалент сигналу “SOS”. Також дітям представили настільну гру "50-star Gameland. Discover America", яка була розроблена працівниками центру саме для їх віку. 

Тож, із настільними іграми ознайомились, День американського прапору відзначили. До зустрічі на наступних бібліотечних заходах! Літо тільки почалося!

No comments:

Post a Comment