Tuesday, April 14, 2020

Нові можливості в умовах карантину


Всесвітня пандемія COVID-19 внесла свої корективи в звичний ритм життя людей на планеті. Викладачі ВУЗів, вчителі, бібліотекарі, студенти, учні та користувачі бібліотек почали  пристосувались до специфічних умов роботи і навчання та використовувати дистанційні форми  роботи.
«ZOOM» стала найпопулярнішою програмою, яка відкрила нові можливості навчання без кордонів та обмежень для усіх бажаючих.
І саме цю програму освоїли та почали активно використовувати бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для  проведення онлайн-конференцій та запису відео-оглядів корисних ресурсів для нової рубрики  «Бібліотека рекомендує»  у розділі «Електронна бібліотека».
Завдяки технічному забезпеченню  центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» (IPads, відеокамери, ноутбуків) було проведено 5 відео конференцій  на платформі «Zoom» та у програмі «Skype» для 37 учасників клубів «Cool Speaking Club» та «Kherson Speaking Club». 

Також завдяки технічному забезпеченню  центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» бібліотекарями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки було записано 5 відео-оглядів веб-ресурсів про книги та читання, адресовані керівникам закладів загальної середньої освіти і вчителям, які наразі організують дистанційне навчання учнів, а також вже зараз готуються до наступного інтенсивного періоду відновлення навчального процесу.
До першого кейсу увійшли відеоогляди працівників нашої бібліотеки:

• Юлії Чернієнко - «Література рідного краю» - ресурси на допомогу вчителю;

• Анжели Ракши - “Один раз на все життя” - запрошення до участі у онлайновому конкурсі проєктів;

•  Наталії Крижановської – «Про дитяче читання онлайн».Огляд електронних ресурсів віддаленого доступу;

•  Ольги Крижановської - “Ігри патріотів Херсонщини” –підготовка до V обласного інтелектуального турніру;

   Альони Ліпкіної -  «НЛО – Нові Літературні Об’єкти» - огляд-презентація новинок для дітей молодшого шкільного віку і дошкільників за промо-виставкою нових надходжень.
Відеоогляди нової рубрики «Бібліотека рекомендує» розміщені на ютуб-каналі Херсонської ОДБ імені Дніпрової Чайки та надіслано для опублікування на веб-сайти:
üкомунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради;
ü управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації;
üметодичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради.
Наповнення нової рубрики «Бібліотека рекомендує» лише розпочалося, тож попереду на вас очікує ще багато чого нового та цікавого!

No comments:

Post a Comment