Tuesday, March 31, 2020

Навчаймось онлайн!


Любі читачі! Карантин відкрив перед багатьма з нас можливість саморозвитку та самовдосконалення. Для того, щоб «підтягнути» свою англійську, не обов’язково ходити на курси чи відвідувати репетиторів, адже  в умовах карантину це небажано. Ми  підготували для вас добірку ресурсів для безкоштовного вивчення  англійської мови онлайн.

Duolingo  — платформа для вивчення іноземних мов. Англійську можна вивчати як на сайті проекту, так і за допомогою мобільного додатку. Додаток зручний для початківців, які хочуть зрозуміти базові лексичну та граматичну структуру мови. Вправи для рівня Intermediate та Advanced також доступні.



Напевно, найпопулярніший онлайн-ресурс серед молоді для вивчення англійської мови. Платформа використовує ігрову механіку, завдяки якій процес навчання протікає швидше та цікавіше. Користувач може не лише виконувати вправи з граматики або читати тексти, але й переглядати відеокліпи та слухати аудіокниги.


BBC Learning English — масштабне відділення BBC, присвячене вивченню англійської мови. На сайті доступні навчальні курси для різних рівнів. Частина курсів поділяється за тематикою: англійська в університеті, на роботі, у новинах тощо.


British Council Learn English — ресурс для вивчення англійської мови від Британських рад, департаменту уряду Великої Британії, що займається поширенням британської культури. На сайті можна вивчати граматику, лексику, покращувати навички з письма та вимови.

engVId — сайт з відео-уроками для вивчення англійської, поділений за тематичним вивченням. Ті, хто хочуть здати міжнародний екзамен IELTS чи TOEFL, можуть скористатись спеціальними відео-лекціям для підготовки.

Memrise — оригінальна платформа для вивчення іноземних мов за допомогою системи карток. Контент також можуть створювати самі користувачі. У 2017 році додаток переміг у категорії “Найкраща програма року від” Google Play Awards.
TED — організація, присвячена мотиваційним пізнавальним лекціям англійською мовою. Чудово підійде для глядачів із уже наявними знаннями з англійської, які хочуть покращити свої навички сприймання мови на слух. На сайті доступні субтитри.
Loyal books — бібліотека безкоштовних електронних та  аудіокниг різними мовами. Ефективний спосіб вдосконалити збільшення свого словникового запасу.
Світова платформа для вивчення англійської мови. Спочатку пропонується пройти онлайн-тест для визначення рівня мови, а потім підбираються необхідні курси, наявні у країні – від повсякденної англійської до підготовки до складення іспиту IELTS. Є можливість займатись онлайн з викладачем англійської мови.
Чудова платформа для тих, хто готується до міжнародних мовних іспитів на кшталт IELTS, TOEFL. Також ви зможете пройти онлайн тести і визначити свій рівень англійської на цей момент.
Соціальна мережа для тих, хто вчить іноземні мови. Тут можна знайти «напарника». Наприклад: ви вивчаєте англійську мову, а хтось – українську. Ви допомагаєте одне одному в режимі реального часу. Доступний відео чи аудіо чат.
Схожа до Livemocha платформа для вивчення іноземної мови: шукаєш співрозмовника та розвиваєш common English. Окрім цього, на сайті доступні уроки для запам’ятовування лексики та постановки вимови, а виконані вправи перевірятимуться носіями мови.
Маловідомий, проте не менш захопливий сайт для вивчення мови. На цій платформі мова вивчається за допомогою прослуховування музики та перегляду відеокліпів: необхідно вставляти пропущені слова в тексті пісні, поки та грає. 

No comments:

Post a Comment