Sunday, December 3, 2017

Сходинка 3. Твори добро

3 грудня, працівники інформаційного центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» та бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки зробили «третій крок на шляху до миру» у низкі заходів присвячених Міжнародному дню волонтерів. Сходинка третя, пройшла під гаслом «Твори добро» у вигляді мобільної промоції open air. 
Цікава та незвична зустріч розпочалась у стінах інформаційного центру, де хлопці та дівчата мали змогу переглянути відео про волонтерів та волонтерство загалом. Поспілкувалися з волонтерами – випускниками програми FLEX, бібліотечними волонтерами та помічниками книгозбірні, що навчаються на факультеті іноземної філології Херсонського Державного Університету. 
Юні читачі, виконуючи завдання, висловлювали власні думки щодо дій на покращення життя на планеті які особисто вони мають змогу зробити. Записували свої побажання на паперових долоньках та зробили волонтерське «сонечко» зі словами добра. Та це ще не все. Кожен учасник повинен був донести своє бачення значимості сьогоднішньої теми будь кому із гостей книгозбірні чи перехожих на вулиці. Думок та пропозицій було багато, всі вони цікаві, щирі та навіть зовсім не дитячі. Говорили про допомогу хворим, про бережливе відношення до природи та братів наших менших, звертали увагу про важливість дружби, любові та підтримки як чуттєвого прояву волонтерства. Ось такі вони, наші маленькі лідери – наші маленькі волонтери. 

No comments:

Post a Comment