Thursday, April 5, 2018

Ізмір - Херсон. Бібліотека об'єднує дітей світу

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки є справжнім магічним місточком, який об’єднує дітей не лише з області та України, а й радо приймає у своїх стінах хлопців і дівчат з інших країн. 5 квітня до дитячої книгозбірні завітали ліцеїсти з турецького міста Ізмір щоб розкрити для себе красу і гостинність Херсонщини. 



Зустрічали гостей працівники інформаційного центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» так як спілкування велося виключно англійською мовою. (Ліцеїсти володіють лише рідною турецькою та англійською)



Під час екскурсії діти ознайомились з усіма відділами бібліотеки, дізнались про заходи та зустрічі, але найбільше їх вразили ресурси та можливості, що представлені у WOA FL. Та на цьому сюрпризи не закінчувалися, на гостей чекав цікавий захід під час якого вони дізнались про цікавинки Херсона та області: Херсонська Венеція – Дніпровські плавні, пустеля Сахара – Олешківські піски, Гранд Каньйон – Станіславські гори, Мертве море – рожеве озеро Сиваш та ін..



 Найбільше учням з Туреччини сподобались розповіді про  Кизикерме́н— стародавнє місто-фортецю, яку було збудовано за наказом султана Баязида, (нині місто Берислав у Херсонській області), адже ці факти вони вивчають на уроках історії. Сьогоднішня зустріч вкотре довела, що знання англійської мови є важливим елементом сучасного життя та універсальною мовою для усіх народів.

2 comments:

  1. Доброго дня! Дуже зацікавила ваша співпраця з Туреччиною. Чи траває вона досі, ( Юлія. Бібліотека"Юний читач" м. Запоріжжя)

    ReplyDelete
  2. Дякуємо за увагу до нашої роботи, Юліє! В даному разі мова йде не про системну співпрацю, а про разовий візит гостей із Туреччини до нашої бібліотеки. Ці студенти побували в Херсоні за обміном з учнями Херсонського академічного ліцею, а візит до нашої бібліотеки входив до програми їхнього перебування.

    ReplyDelete