Friday, October 30, 2020

Будь у тренді! Будь медіаграмотним!

Херсонський Центр «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» долучився до Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності,  провівши для учасників розмовного клубу тренінг «Будь у тренді. Будь медіаграмотним!»,  за участі медіатренера Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки – Срібної Ірини Сергіївни. Розпочали зустріч з мотиваційної гри, яка грунтується на дослідженнях польско-американского психолога і викладача, автора відомих экспериментів, присвячених конформності – Соломона Аша. 

Упродовж тренінгу, учасниками якого стали читачі бібліотеки як у форматі офлайн так і онлайн, вони навчалися розпізнавати інформування та пропаганду, фейки та маніпуляції, аналізуючи різноманітні відео та плакати, відшукували прихований підтекст та приховану рекламу в повідомленнях.  





Під час розгляду вправи «Моє Медіаполе» присутні розповідали про свої медіавподобання протягом дня та визначали свій рівень медіазалежності. 

На завершення тренінгу клубівці розрізняли фейки у заголовках, фотофейки та дійшли висновку щодо загальних правил перевірки інформаційного потоку.             

                                      

Тож бажаємо усім бути медіаграмотними та обізнаними у питаннях «споживання» інформацї. 


No comments:

Post a Comment