Friday, January 26, 2018

Мистецтво що змінило світ: Чикаго. Саксофон. Вічність.

26 січня до інформаційного центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» завітали учні Херсонського НВК № 15 на джазову вечірку-пригоду у стилі 20-х років. Хлопці та дівчата, перебуваючи у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки, водночас потрапили у світ, де панує джаз, свято, феєрверки та таємниці. 

Розділившись на команди-клани старшокласники дізнались про історію зародження своєрідного мистецтва, подібному якому не було у жодному куточку світу та яке стало джерелом  rock and roll, rock music та усій поп-музиці – неймовірному Джазу. За допомогою текстів, що були на англійській мові, перевірили свої знання англійської та розповіли гостям про музику, що була вивезена з Африки та дала неочікувані паростки у Новому Світі, як тоді називали Сполучені Штати Америки. 

Під час музичної гри, юні гості відгадували з поміж багатьох саме джазових виконавців та могли насолодитися знайомими та прекрасними мелодіями та піснями у цьому стилі. Прослухали, також на англійській, коротку біографію найвідоміших jazzmen – Луі Армстронг, Елла Фіцджеральд, Френк Синатра, Рей Чарлз, Дейв Коз та багатьох інших.
 Та на цьому пригоди не закінчились. Найактивніші учні стали учасниками захоплюючої гри – «Mafia» де проявили свої внутрішні чуття, знання психології та ораторського мистецтва.
Усі поціновувачі прекрасного, що прибули до книгозбірні, мали змогу наочно побачити па почути красу джазу під час виступів маленьких зірочок.

 Учениця 20 гімназії Кохановська Ганна, що підкорила своїм неймовірним голосом та ансамбль танцю «Первоцвіт» які подарували залу запал енергії своїм ритмічним танцем. Під кінець зустрічі усі бажаючі втамували спрагу запашним чайним коктейлем та солодощами. 




No comments:

Post a Comment