Tuesday, November 14, 2017

"Вікно в Америку для майбутніх лідерів" зустрічає гостей

14 листопада до інформаційного центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали гості: дипломат Посольства США в Україні, керівник культурно-освітнього проекту «Вікно в Америку» Маджія Крауз разом із віце-президентом Української бібліотечної асоціації та відповідальним координатором програми «Вікно в Америку» Валентиною Пашковою. 

Наші гості розпочали знайомство з роботою інформаційного центру WOAFL із  сектору документів іноземними мовами
Саме тут вони дізнались про програми і заходи, що проводяться задля вивчення англійської мови, популяризації читання та ознайомлення юних херсонців зі Сполученими Штатами. Англійський клуб для читачів, ознайомчі та навчальні зустрічі для вчителів і бібліотекарів міста й області, розвиваючі та пізнавальні заходи для учнів шкільного віку, медіаосвітні тренінги, друковані й електронні джерела інформації - все це й багато іншого пропонує своїм відвідувачам херсонське "Вікно в Америку для майбутніх лідерів".
Згадали і дружнє онлайн спілкування з колегами і читачами Публічної бібліотеки Лоуренса. 
Особливу увагу було приділено роботі міського медіаклубу «NaVi», метою якого є підвищення рівня інформаційної та медійної грамотності. Ознайомили гостей і з авторською розробкою Юлії Чернієнко "Юридична академія супергероїв "На захисті автрського права". 

Сюрпризом для пані Крауз стало запрошення до участі у грі «50-star Game Land: Discover America». Учні 7 класу Херсонської школи №30 змагалися на краще знання цікавих фактів про Америку, а також географії країни: адже кожна правильна відповідь зараховувалась команді, коли її представник розміщував фішку на великій настінній мапі США - ігровому полі. Гра розроблена працівниками інформаційного центру для поглибленого вивчення у ігровій формі природи, історії, культури Сполучених Штатів і продовжує серію, з якою вже добре знайомі читачі дитячих і шкільних бібліотек нашої області. 



No comments:

Post a Comment