Friday, November 4, 2016

Калейдоскоп фантастичних світів Рея Бредбері

3 листопада у рожевій залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки (вул. Гімназична, 21) відбувся святковий фінал та церемонія нагородження переможців проекту «Велике читання» за творчістю Рея Бредбері.

Проект реалізовувався у рамках Року англійської мови в Україні. Його організатори - КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради, Управління освіти Херсонської міської ради та Херсонський центр "Вікно в Америку для майбутніх лідерів".

Окрім школярів міста Херсона до участі в проекті, а також до ігор турніру «50-зірковий Ігроленд» приєдналися і учні шкіл області, а переможці – гімназисти з Нової Каховки і Каховки – запрошені на фінальне свято.



Проект проходив в декілька етапів, із квітня по жовтень 2016 року. Суть його полягала в організації шкільними та дитячими бібліотеками читання творів Рея Бредбері дітьми-учасниками – англійською, українською або російською мовами. Шкільні бібліотекарі організовували книжкові виставки та проводили спільно з учителями англійської мови заходи, присвячені життю та творчості письменника.

З метою стимулювання участі в проекті в його програму були включені також творчі конкурси, а саме:

- конкурс на кращу рекламу-відгук на один із творів письменника (у довільно обраному форматі), з паралельними текстами (англійський/український) – книжкова закладка, комікс, постер, анімована презентація PowerPoint, електронна презентація у будь-якому іншому форматі, відео тощо;

- конкурс художнього читання уривку з твору Рея Бредбері (за вибором учасника).

За умовами визначалися переможці у кожному загальноосвітньому навчальному закладі – учаснику проекту, які і були запрошені до участі загальноміському фіналі.

У програмі підсумкового заходу – виступи фіналістів у кожній з номінацій, які оцінювало компетентне журі; виставка малюнків-ілюстрацій та інших образотворчих робіт, виконаних учасниками в рамках проекту; вікторина на знання творчості Рея Бредбері та англомовної художньої літератури для читачів середнього і старшого шкільного віку.

Захід пройшов у фантастичній атмосфері, яку посилив візит гості з планети Х-5 - дівчинки Оллі. А драйвовості святу додав виступ учениць Херсонської гімназії №6, які виконували пісні українською та англійською мовами.




Тож, нарешті маємо наступних переможців в декількох номінаціях.

«Малюнки»

І місце – Шелест Анна (Каховська гімназія, 11-б кл.)

ІІ місце – Маркусь Ігор (НВК №48, 6-а кл.)

ІІІ місце – Шпілєвая Катерина (НВК №48, 7-б кл.)



«Мультимедійна презентація на твір письменника»


І місце – Горіна Анастасія (АЛ ім. Мішукова ХДУ)

ІІ місце – Гридін Павло (ЗНЗ №27)

ІІІ місце: 

- Остапенко Олександра (Каховська гімназія, 11 кл.)

- Пугач Ярослав (ЗНЗ №27)

«Реклама-відгук» - Терно Павло (АЛ ім. Мішукова ХДУ, 11 кл.)


«Буктрейлер» - Костенко Дар’я (Каховська гімназія, 7-а кл.)


«Відеопостановка за мотивами твору» - Машков Євген (НВК №48, 10 кл.)


«Анімована презентація про життя та творчість Рея Бредбері»


І місце – Лавренко Богдан (НВК №48, 9-б кл.)

ІІ місце – Полєтаєв Михайло (НВК №48, 9-а кл.)


«Вікторина за творчістю Рея Бредбері» - Шпілєвая Катерина (НВК №48, 7-б кл.)


«Художні читання уривків з творів»

І місце

Трофімова Валерія (Гімназія №20, 11 кл.)

Дегтяр Єлизавета (АЛ ім. Мішукова ХДУ, 11 кл.)


ІІ місце 

Костенко Дар’я (Каховська гімназія, 7-а кл.)

Дубчонок Єлизавета (ЗНЗ №16, 9 кл.)

ІІІ місце


Остапенко Олександра (Каховська гімназія, 11 кл.)










У номінації «Усний журнал» за найактивнішу участь у проекті нагороду отримала Журавльова Наталя Миколаївна, завідуюча бібліотекою НВК №48.


Учасниками церемонії нагородження стали також працівники шкільних бібліотек міста – координатори проекту безпосередньо у навчальних закладах. Саме в цей день – 3 листопада вони, під час паралельного професійного заходу, проводили підсумки Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у Херсоні.

Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки – співорганізатора проекту - проведуть святковий захід за участю дитячих творчих колективів шкіл міста.

No comments:

Post a Comment